Informatie

Informatie

Hoje de Bergen vzw is de bouwheer en beheerder van de jeugdlokalen van Chiro Hombeek en Jeugdhuis Hoje op de Zemstseweg 43 in Hombeek. Deze onafhankelijke, Hombeekse vereniging bestaat uit Chiro- en Jeugdhuissympathisanten die samen met de Chiroleiding en de Jeugdhuisvrijwilligers het engagement van dit project zijn aangegaan.

Wie zijn wij? »

Het begon jaren geleden als een bouwproject om de Chirolokalen en het Jeugdhuis onder te brengen in nieuwe accommodatie op een rustige, groene locatie in Hombeek. Nu die nieuwe lokalen een feit zijn, blijft Hoje de Bergen betrokken bij het beheer en het onderhoud van het nieuwe gebouw zodat ook de komende generaties hiervan kunnen genieten.

Onze nieuwe gebouwen kwamen er met de steun van Stad Mechelen en de vzw VPW Mechelen (het Bisdom). De grond werd voor ons gekocht door de Kerkfabriek.

De nieuwe jeugdlokalen staan ter beschikking van de Chirojongens, Chiromeisjes en Jeugdhuis Hoje. De polyvanente zaal, de ruime keuken en het jeugdhuis kunnen daarnaast worden gehuurd voor allerhande activiteiten en tenslotte worden de lokalen tijdens de zomermaanden verhuurd als kamplocatie voor andere jeugdbewegingen.

Ons nieuwbouwproject kon de afgelopen jaren regelmatig rekenen op belangstelling in de pers. We verzamelden een overzicht en publiceerden het op deze pagina!