Bouwontwerp

Bouwontwerp

Splinternieuwe lokalen op een groene en rustige locatie in Hombeek: zó kan je ons project al zeker beschrijven! Na veel denkwerk, evalueren, aanpassen en herevalueren kwamen we uiteindelijk tot een plan dat aan al onze eisen zou voldoen, met voldoende binnen- en buitenruimte voor zowel de Chiro als het jeugdhuis. Die plannen? We stellen ze hieronder graag aan je voor!

Locatie

Onze nieuwe lokalen zijn gelegen in recreatiegebied, op een terrein langs de Zemstseweg. We verhuizen ongeveer 600 meter in vogelvlucht naar een locatie waar we, naast het nieuwe gebouw, ook gebruik zullen kunnen maken van een toffe grasweide en een groot speelbos.

We voorzien er voldoende parking, een kiss-and-ride voor op zondag en een kindvriendelijke terreinindeling. Het nieuwe gebouw wordt er tevens op voorzien om beschikbaar te zijn als plaats voor (familie)feestjes, evenementen, weekends en kampen!

Benedenverdieping

De ingang van de benedenverdieping  bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw. Ze is bedoeld voor de Chiro, met achter het gebouw een betegelde koer en de speelweide.

Door de ligging zorgt het gebouw mee voor de veiligheid van de kinderen, omdat ze ver weg blijven van de straatkant en de parking.

Centraal op de benedenverdieping bevindt zich een grote polyvalente ruimte, bedoeld voor binnenactiviteiten bij slecht weer en de evenementen. Voor die evenementen, maar ook voor de verhuur van het gebouw voor kampen, weekends of losse activiteiten, komt achter de zaal een volledig uitgeruste keuken.

Vanuit de zaal is er toegang tot zes lokalen die bedoeld zijn voor de drie jongste afdelingen van de jongens en van de meisjes. Tenslotte bevinden zich beneden nog toiletten, douches en bergruimtes.

Bovenverdieping

De zes lokalen voor de oudere afdelingen bevinden zich op de bovenverdieping, te bereiken via een trap die uitkomt in de polyvalente zaal. Daarnaast vinden we op de bovenverdieping ook het jeugdhuis, met hun eigen inkom aan de voorzijde van het gebouw.

Een grote bergruimte rechts, voorzien van een garagepoort, zal dienen voor leveringen en de opslag van groter materiaal.